Μικρό Οδοιπορικό στην Μακρακώμη Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

 

Η Δημοτική Κοινότητα Μακρακώμης με τις 13 τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας, είναι χτισμένη στις νότιες πλαγιές της δυτικής ορθρής που απολήγουν στην φθιωτική πεδιάδα με υψώμετρο 280 μετρα. Δεσπόζει συγκοινωνιακά διοικητικά και οικονομικά στην β.δ. φθιώτιδα με μια αισθητική θέση όμορφη προς τον σπερχειό ποταμό και την κοιλάδα του.

Η πόλη διαθέτει ικανοποιητική διοικητική αρτιότητα υγειονομική κάλυψη με το άρτια εξοπλισμένο κέντρο υγείας τις δυνατότητες σύγχρονης ψυχαγωγίας και την δυνατότητα διαμονής και υποδοχής των ταξιδιωτών.

Σήμα κατατεθέν είναι οι πελαργοφωλιές και η όμορφη πλατεία με τα βαθύσκιωτα πλατάνια τα πολλά καφέ και οι ταβέρνες της με ποικίλους εκλεκτούς ντόπιους μεζέδες.

Ο επισκέπτης μπορεί να επισκευθεί το ύψωμα του Προφήτη Ηλία που στα χρόνια της φασιστικής κατοχής βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε απο το γερμανικό πυροβολικό.

Μπορεί επίσης να επισκευθεί το ναΐσκο της Αγίας Παρασκευής μέσα σε μια κατάφυτη απο πουρνάρια και κυπαρίσσια έκταση 15 στρεμμάτων. Ο ναός χτίστηκε το 1915.

Ένας ακόμα περίπατος μπορεί να γίνει προς τον Προφήτη Ηλία - την ακρόπολη της Μακρακώμης - όπου εκεί θα απολαύσουμε την μαγευτική θέα του κάμπου και το ύψωμα της Λαβανίτσας.

Η Μακρακώμη είναι το σταυροδρόμι συγκοινωνιών προς Λαμία, Σπερχειάδα, Καρπενήσι και Καρδίτσα.